17 Aralık 2017 Pazar

Zor anlarda içinde fırtınalar kopmasına sebep olan ne?

Bugün Eda Erdem sosyal medya üzerinden hayranlarının sorularını yanıtlayacak. Ben ne sormak isterdim ona koyu bir Fenerbahçeli ve Eda Erdem hayranı olarak?


Eda Erdem, bana göre Türk voleybolunun gelmiş geçmiş en önemli birkaç isminden biri. Çok komple ve çok istikrarlı olduğu için hatta en büyüğü. Bir dünya yıldızı benim gözümde. Zaten bu yıl Avrupa'nın en iyi orta oyuncusu ödülünü almadı mı?

Evet neler sormak isterdim ona...

Oyundan hiç düşmeyen bir oyuncu ama bazı zamanlarda öyle bir devreye giriyor ki, maçın sonucu kaçınılmaz olarak değişiyor. Buna Türkiye Şampiyonası'ndaki Eczacıbaşı yarı final 2. maçını örnek verebiliriz. İlk maç 3-0 kaybedilmiş. İkinci maç kazanılarak altın sete taşınmış ve 12-7'den 14-10, oradan da Eda'nın 4 blok ve 1 smacıyla16-14 ile maç kazanılmıştı. Eda'nın içinde fırtınalar kopartıp maçların seyrini mucizevi bir şekilde değiştiren şey neydi acaba? Fenerbahçe aşkı mı, mütevazi kişiliğinin altında yatan çok büyük bir hırs mı, takım kaptanı olmasının yüklediği sorumluluk mu, yenilgiye tahammülsüzlüğü mü, vesaire..? Tabiki de hepsi de olabilir ama en önemlisi spor yeteneğinin yanı sıra çok çalışmasıdır elbet. Çünkü yetenek ve çalışma olmayınca hiçbir şey ilk belirleyici unsur olabilir mi tartışılır.

Profesyonel voleybol hayatı bittikten sonra antrenör olarak voleybola katkı sağlamaya devam etme düşüncesi var mı acaba? Bir gün Fenerbahçe'de onu antrenör olarak görebilir miyiz?

Bir gün kayıpla Yengeç burcu ama sanki İkizler gibi konuşurken ellerini çok kullanıyor. Gerçek burcu ne acaba?

Pratik zekası sayesinde çok akıcı konuşuyor. Acaba TV programcılığı yapabilir mi ileride?

"Kim" geri dönecek mi Fenerbahçe'ye? Şu anda Kim'in takımda olmaması onda nasıl bir duyguya sebep oluyor?

Ara transfer düşünülüyor mu bu yıl? Bu ara transferde Kim'in dönmesi söz konusu olabilir mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder