21 Şubat 2018 Çarşamba

LGBT terimi kaldırılsın, sadece gay olarak kullanılsın!


Çünkü lezbiyen zaten kadın eşcinsel demek. Eşcinselliği cinsiyetleştirmenin anlamı var mı? Gay kelimesi hem erkek eşcinselliğini, hem de kadın eşcinselliğini karşılamaktadır. Yanında destek olarak bikle erkek istemeyen kadınlığın, konu eşcinsellik olunca pozitif ayrımcılığa mı ihtiyacı var?

Biseküselin heteroseksüel tarafının, heteroseksist bir dünyada mücadele edilecek tarafı var mı? Zorda kalınca heteroseksüel görünüp, eşcinselliğin görünmezliğine sebep olmasından başka nedir bu?

Transseksüellik zaten cinsiyet kavramıyla aklakalı ve transseksüellerin derdi de erkek veya kadın olmak, eşcinsel hakları mücadelesi vermek değil, aksine homofobikler bile. Zaten transseksüellik demek, bedeniyle barışamamış eşcinsellik demek olduğu için, başlı başına bir homomofobi. Homofobik bir zihniyetin eşcinsel hak mücadelesinde ne işi var?

İnterseks desen, zaten fiziksel bir durum. İntersekslerin eşcinsel durumunuysa, zaten gay'lik karşılamakta.

Queer mi dediniz; söz konusu olan eşcinselliğin quuer olmasıysa, zaten queer olan eşcinselliğin, eşcinsel olarak mücadelesi yapılıyor. Bütün queer'sel durumların eşcinsel hak mücadelesiyle ilintilenmesi, mücadelenin başarılı olması konusunda ne kadar doğru bir karardır tartışılır. Çünkü queer ötekileştirilmiş tüm kesimleri kapsayan bir kavram haline dönüşmüştür.

Eşcinsellik hemcinsini sevmektir ve bunun A'sı, B'si, C'si yoktur. Kafa karıştırmayalım lütfen. Eşcinsel hak mücadelesine zarar veriyor bu cinsiyetçi kavramlar. Herkes kendi işine baksın bence!

Veya alfabenin tüm harfleri eklensin eşcinsel mücadeleye, ne dersiniz?


BAŞKA?


Başka bir arzunuz var mıydı?
Bu ne; anlayanınız var mı?
Eşcinselliği iyice görünmez kılmaktan başka ne bu?
Bunu mu istiyorsunuz?

Haksızlığa uğrayan her şeyin yanında durmamız gerekir bir insan olarak, durmalıyız da, duruyoruz da zaten  ama kabul edilinceye kadar eşcinsel kimliğimizin ne olduğunun net anlaşılması için, kamufle edici unsurlarla görünmez hale getirmeyelim kendimizi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder