18 Mart 2018 Pazar

Çalılıklarda uygunsuz vaziyette görmüşlermişMiş de; size mi düştü infaz etmek.?!

Hamam bulur kapatırlar, çalılık bulur basarlar!


18 yaşından 3 gencin bıçakla saldırdığı 2 kişiden biri kan kaybından ölmüş. Saldırganlar kamera görüntüleri sayesinde yakalanmış. Kameralar da olmasa gümbürtüye gidecek insanlar. Çünkü birisi ölmüş, diğeri de gerçekleri söyleyemeyip "çiş yapıyorduk" demiş. Saldırganların savunusuysa, "Uygunsuz vaziyette gördük, uyarınca bizi dövmeye kalktılar, biz de kendimizi savunduk." şeklinde. Savunuya bak; bıçakla adam öldürmek!

Bir de bunlara yaşları 18'den küçük olduğu için çocuk diyorlar, yasalar da bu doğrultuda karar veriyor. Yanında bıçak taşımayı bilecek zihniyete sahip bir insanın çocuklukla alakası mı olur ayol..? Tecavüz ederler çocuk sayılırlar, adam öldürürler çocuk sayılırlar. Herhalde ekmek doğramak için bıçak taşımıyor bu kişiler.

"Uygunsuz vaziyette görmüşler" meselesine gelirsek...
1. Uygunsuz vaziyetteki kişileri infaz ederek ceza vermek size mi kaldı; demokratik sistemlerin adalet sistemi linç kültürü mü? Hukuk sistemi niye var? Medeni olmakla, medeni olmamak arasındaki fark işte bu; herkesin kafasına göre ceza sistemi işletmesi.
2. Uygunsuz vaziyet ne demek; bunun seviyesi ne skalası ne, uygun olan nedir uygunsuz olan nedir, doğru olan nedir yanlış olan nedir, doğal olan edir doğal olmayan nedir..?
3. Hadi saldırya maruz kalan kişilerin davranışı uygunsuz diyelim... Yani eşcinsellik bizim kültürümüze ters... E, eşcinsellik diye bir gerçek var bilgisiz toplumlar eşcinselliği yok saysa da, yok etmeye çalışsa da ve dolayısıyla eşcinseller de var, ve dolayısıyla eşcinseller de insan, ve dolayısıyla eşcinsellerin de varoluş için kendilerini duygusal ve fiziksel anlamda gerçekleştirmeleri gerekiyor. E ne yapsın bu adamlar hayatın hiçbir biriminde, hiçbir mekanında ve zamanında kendilerini gerçekleştirmek için yer bulamıyorlarsa?

Tabi size göre yaşamasınlar değil mi? O yüzden bıçak çekiyorsunuz! İnsanlar ancak öldükten sonra da ceza veriliyor ya... Cezanın verilmesi de nefretten dolayı değil, can kaybından dolayı. Oysa eşcinsel nefret olmasaydı, bu insanlara saldırılmayacaktı ve ölmeyecekti, ölmeyeceklerdi daha önce bu nefret yüzünden ölen yüzlercesini, binlercesini düşündüğümüz zaman. Eşcinselliğin kabul edilmemesi, yasallaşmaması ve dolayısıyla eşcinsellere yapılanların nefret suçları kapsamına alınmaması da bir suçtur. Çünkü nefret suçlarının bir karşılığı yok hukukumuzda ve nefret suçu işleyenlerin de bahanesi çok kendilerini kurtarmak amacıyla savunmak için.

Düşünün... Ben bir eşcinselim. Toplum, ailem, çevrem eşcinselliğimi kabul etmiyor. Ama kendimi cinsel anlamda gerçekleştirmem gerekiyor ama eşcinsellik ahlaksızlık sayıldığı için ücra köşelerden başka mekan yok. Ve bu yüzden öldürülüyorum... Toplumun uygunsuz olarak gördüğü bu eylemi ücra köşelerde gerçekleştirmekten başka seçeneği yok eşcinsellerin ve bunun karşılığı ölüm olamaz; İNSANCA YAŞAMAKTIR BUNUN KARŞILIĞI SADECE.

Düşünüyorum da, daha çok ilkel seviyedeyiz insanlık olarak. Daha cinselliğin bile uygunsuzluk olarak görüldüğü bir evredeyiz. Doğada farklılıkların da olduğunu bile idrak edemeyip kendimize benzemeyenleri uygunsuz diye yok etmeye çalışıyoruz. Bunun adı ilkellik değil de nedir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder