19 Nisan 2018 Perşembe

Benden LGBTİ falan çıkmaz!


Kimse kusura bakmasın, ben istesem de benden LGBTİ olmaz sadece Nisan ayında bile bir sosyal medya trans sayfasındaki sohbetlere göz attığım kadarıyla, olmak da istemem, olamam da zaten hamurumda böyle bir anlayış yer almadığı için.

İnsan düşünmeden edemiyordu geçmişte, işte ünlü ve de mevkii, kariyer sahibi eşcinseller neden eşcinsel hakları için bir şeyler yapmıyor? diye ama zaman ilerledikçe, bu LGBTİ denilen kesimi tecrübe ettikçe, zaten destek olunacak bir eşcinsel hakları mücadelesi olmadığını görüyorsun...

Dünkü sohbetimizde Üniversiteli arkadaşlardan şöyle bir soru almıştım; transvestiler, eşcinselliğe olumsuz bakış açısına sebep oluyor mu diye?

Fazla uzatmaya gerek yok... 1. Cinsiyetçi bir dünyada sadece cinsiyet üzerinden varolmaya çalışmanın ne hak mücadelesiyle alakası vardır, ne de cinsiyetçi bakış açısını pekiştirmekten başka bir işlevi vardır, 2. Ahlakçı bakış açısının hakim olduğu bir kültürde seks işçiliğinin hem mecburiyet, hem de bir hak olarak savunulmasının bir inandırıcılığı yoktur, olamaz da... Çünkü transvestilerin vajina ve meme yaptırmaktan, çene düzelttirip elmacık kemiğini dolgun göstermekten, kas eritmek ve ses inceltmekten, epilasyon yaptırıp silikon memeleri yumuşatmaktan başka ve de ameliyatını hangi doktora veya Türkiye'de mi yoksa Tayland'da mı yaptırılmasının verimli olacağınndan ve de "seks işçiliği için bu şehir benim, bu mahalle benim gelemezsin" diye rant kavgası yapmaktan başka SANKİ hiç dertleri yok. VAR MI? Güya bunlar heteroseksüel kadın olacaklar, eşitlik ve özgürlüklerine kavuşacaklar! ÖYLE Mİ?!

İnsanların % 99'unun aklına eşcinsellik denilince travestiler geliyor, onlar da erkekten kadına dönmeye ÇALIŞAN seks işçileri görüntüsü arzediyor ne yazık ki. Sonra da seks işçiliği hakkını savunuyorlar, "toplum bize iş vermediği için mecburiyetten seks işçiliği yapıyoruz" savunusuna tezat bir şekilde.

"Transvestiler neyin hakkının mücadelesini veriyorlar?"dan önce, bir şeyin hakkının mücadelesi zihniyeti var mı? onlarda diye sorabiliriz. Verdikleri tek mücadele, biyolojik cinsiyetlerini karşı cinisyete geçirip heteroseksülliklerini tescil ettirmek. Peki eşcinsellik nerede o zaman; transvestilerinki eşcinsellikten kaçmak ve homofobiden başka bir şey değil... Çünkü eşcinsellik zaten erkek bedeninde kadınlık gibi bir şey. Yok öyle "BENİM CİNSİYETİM ERKEK AMA BEN HEMCİNSİMİ SEVİYORUM" diye bir şey, yok öyle BENİM RUHUM KADIN AMA YANLIŞ BEDENDE DOĞMUŞUM diye bir şey; hepimiz aynı yolun yolcusuyuz, her yol Roma'ya çıkıyor ve bedenini değiştirmek istemeyenler eşcinsellikleriyle barışık eşcinsellerDİR, bedenlerinden kendilerini hadım edecek boyutta nefret edenler ise transvesti denilen homofobik eşcinsellerDİR.

Bakınız, bu kafayla eşcinsel hakları falan gelmez ülkeye, böyle zihniyete de kimse hak da vermez, haklı da görmez. EĞER etrafımızda cinsel kimliğine bu kadar kafayı takmış eşcinsel bireyler görmeseydik, bedeni ve cinsel kimliğiyle bu kadar çok uğraşmak, bütün yaşamlarını buna vakfetmek olmasaydı amaçları bunların; normal insanlar gibi sosyal ve başarı hedefleri olsaydı, yani bir meslekleri ve hobileri olsaydı, toplumu dönüştürücü faydacılıkları olsaydı; kimse homofobik olmazdı, kimse eşcinselleri dışlamazdı; hatta el üstünde tuttar ve takdir ederdi.

Benim eşcinsel politikam; ne cinsiyet odaklı bir hedef, ne de yaşamdan ayrı tutarak eşcinselliği siyasileştirmek. Ben cinsel kimliğimle varolmaya çalışarak değil de, hayatın her alanında elimden geldiğince varolmaya çalışarak eşcinselliğimi doğal olarak varetmeye çalışan bir insan, hatta hayvanım. Çünkü ben sadece cinsel kimliğimle varolacak, kendimi o şekilde tanımlayacak kadar düşemem. Sen bir yazar olursun, bir ressam olursun, bir iş insanı olursun, bir avukat-dr. olursun, tamirci-tuvalet temizlikçisi olursun, ihtiyaç duyulursa da(ister kimlik tanımlaması olsun, ister hak savunusu) o zaman mesleği-konumu-kariyeri şu olan eşcinsel bilmem kim diye tanımlanmaya çalışırsın kendini! Kimse bana bulunduğum ortamlarda eşcinsel sıfatını eklemiyor beni düşünürken ama sadece cinsel olarak varolmaya çalışırsan, toplumun ötekisi olmaktan kurtulamazsın..! Biz eşcinsel kimliğimizden dolayı istediğimiz şekilde ne mesleki ne de sosyal-benzeri olarak varolamıyoruz diyorsanız, bunun sebebi acaba sadece eşcnsellik ve homofobi mi, yoksa kişilerin kendi yetersizlikleri ve azimsizlikleri, TEMBELLİKLERİ mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder